Mellomtrinn

Mellomtrinn

Omvisningene varer 60, 90 eller 120 minutter. Se varighet under hvert opplegg. Priser, booking og andre praktiske opplysninger til høyre.


Følgende opplegg tilbys mellomtrinnet (5. - 7. klasse):

EN REISE I MUSIKKHISTORIEN 60 min Gjennom denne omvisningen får elevene innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag.
Les mer her
GJØR DET SJÆL 60 min

Do-it-yourself eller gjør-det-sjæl var et av punkens hovedbudskap, på Popsenteret har du muligheten til å leve dette ut.
Les mer her

VÅR STIL 90 min Identitet og image står i fokus når elevene skal lage band og spille inn sin egen hit i studio.
Les mer her
HISTORIEN OM OSS 120 min Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag. De får også spille inn en egen låt i studio og lage tilhørende platecover.
Les mer her
LAG EN RAP! 120 min Elevene danner grupper som får verktøy for å skrive og spille inn sin egen hiphoplåt i studio, for så å mikse låta og lage eget platecover.
Les mer her
MUSIKK I ENDRING 120 min I denne omvinsingen hører vi etter hvordan den teknologiske utviklingen har hatt, og fremdeles har, en effekt på det musikalske uttrykket. Les mer her

EN REISE I MUSIKKHISTORIEN
Gjennom denne omvisningen får elevene innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag. Her settes musikalske høydepunkter i sammenheng med vår kulturhistorie, samfunnsutvikling og medie- og teknologiutvikling. Omvisningen inkluderer en runde i Popsenterets aktuelle temautstilling.

Varighet 60 minutter
 

GJØR DET SJÆL
Do-it-yourself eller gjør-det-sjæl var et av punkens hovedbudskap. På Popsenteret har du muligheten til å leve dette ut. Syng inn din versjon av en hit i et av våre lydstudioer. Ta bilde av deg selv med instrumenter og popstjerneklær. Miks låta og design platecoveret på en av våre miksestasjoner. Last ned resultatet fra vår hjemmeside.

Varighet 60 minutter

 

VÅR STIL
Identitet står i fokus i dette opplegget. Elevene jobber sammen som band og får synge inn en låt i studio - som de mikser og lager cover til. Men før de kommer så langt gjelder det å finne et særegent image. I denne prosessen henter gruppene ideer og inspirasjon fra Popsenterets utstilling, der norske artister gjennom tidene kan studeres på nært hold. Både sangen og coveret kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter omvisningen.

Varighet 90 minutter


HISTORIEN OM OSS
Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag, og sammenhengen mellom musikken og samfunnsutviklingen for øvrig tydeliggjøres. At elevene også selv får prøve seg som artister er et inspirerende og bevisstgjørende ledd i omvisningen. Klassen deles i band, og hver gruppe får både synge inn en låt i studio og designe sitt eget platecover. Både sang og platecover kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter omvisningen.

Varighet 120 minutter
 

LAG EN RAP!
På denne omvisningen får elevene et verktøy for å lage sin egen tekst med inspirasjon fra Popsenterets utstilling. Hver gruppe får lage sin egen hiphoplåt som de spiller inn i studio, mikser og lager cover til.

Varighet 120 minutter

 

MUSIKK I ENDRING
Hva ville rocken vært uten fuzzgitar? Eller elektronika uten synthen? Teknologien har gjennom historien hatt stor påvirkning på hvordan man kan oppleve og skape musikk. I denne omvisningen får elevene studere – og eksperimentere med – hvordan samtidens teknologi gjenspeiles i ulike musikalske uttrykk.

Inndelt i band på fire og fire elever, synger elevene inn «Dum og deilig» i vårt studio. Elevene jobber videre med å mikse låta, legger på effekter og manipulerer lyden slik at hver og en innspilling får sitt eget unike uttrykk. 

Varighet: 120 minutter


Husk! Alle skolebesøk må bookes på forhånd: skole@popsenteret.no
Oppgi ønsket dato, tid, opplegg, varighet, antall elever og klassetrinn i e-posten.
 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Tid: Tirsdag - fredag
Antall: Maks 30 elever pr gruppe / formidler

Pris:
60 min: 1500 kr
90 min: 2250 kr
120 min: 3000 kr

Gratis inngang for Oslo-skoler


* Det er ønskelig at to lærere følger klassen

SKOLEOMVISNING

Klikk for å sende forespørsel om Skoleomvisning

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Utleie/event : Hver dag til 02:00

Café Lille Oslo

Man - fre : kl. 11:00 - 16:00
Lør - søn: kl. 12:00 - 17:00

Stengte dager 2017

PÅSKE : April: 13. - 17.
Mai: 1., 17., 25.
PINSE: Juni: 4. - 5.
JUL : Desember: 23. - 31.

Stengte dager 2018

NYTTÅR: Januar 1. - 5.

 

 

 

 


 

 

Hold deg oppdatert med vårt Nyhetsbrev