Ungdomsskole

Ungdomsskole

Omvisningene varer 60, 90 eller 120 minutter. Se varighet under hvert opplegg. Priser, booking og andre praktiske opplysninger til høyre.

Følgende opplegg tilbys ungdomsskolen (8. - 10. klasse):

FUZZ 120 min Hva ville rocken vært uten fuzzgitar? Eller elektronika uten synthen? Gjennom denne omvisningen får  elevene anledning tiil å studere sammenhenger mellom teknikk og musikk. 
Les mer her
EN REISE I MUSIKKHISTORIEN 60 min

Gjennom denne omvisningen får elevene innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag.
Les mer her

GJØR DET SJÆL 60 min Do-it-yourselv eller gjør-det-sjæl var et av punkens hovedbudskap, på Popsenteret har du muligheten til å leve dette ut.
Les mer her
HISTORIEN OM OSS 120 min Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag. De får også spille inn en egen låt i studio og lage tilhørende platecover.
Les mer her
MITT LILLE LAND 120 MIN Populærmusikk har til alle tider samlet folk i glede og sorg, og denne omvisningen gir innblikk i ulike hendelser der musikk har spilt en særlig rolle. 
Les mer her

FUZZ
Teknologiske nyvinninger har til enhver tid hatt stor betydning for populærmusikken  - helt fra man for første gang klarte å ta opp lyd på 1870-tallet og frem til i dag med musikken tilgjengelig på mobiltelefonen. I teknologiens kjølvann følger nye muligheter, men også utfordringer, og gjennom hele historien kan man se hvordan samtidens teknologi gjenspeiles i det musikalske uttrykket.


Elevene jobber med problemstillinger knyttet til teknologiens påvirkning på hvordan man  opplever og skaper musikk. Det hele avsluttes med at elevene selv får anledning til å studere og eksperimentere med forholdet mellom lyd og teknologi. 

Varighet 120 minutter

 

EN REISE I MUSIKKHISTORIEN
Gjennom denne omvisningen får elevene innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag. Her settes musikalske høydepunkter i sammenheng med vår kulturhistorie, samfunnsutvikling og medie- og teknologiutvikling. Omvisningen inkluderer en runde i Popsenterets aktuelle temautstilling.

Varighet 60 minutter
 

GJØR DET SJÆL
Do-it-yourself eller gjør-det-sjæl var et av punkens hovedbudskap. På Popsenteret har du muligheten til å leve dette ut. Syng inn din versjon av en hit i et av våre lydstudioer. Ta bilde av deg selv med instrumenter og popstjerneklær. Miks låta og design platecoveret på en av våre miksestasjoner. Last ned resultatet fra vår hjemmeside.

Varighet 60 minutter


HISTORIEN OM OSS
Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag, og sammenhengen mellom musikken og samfunnsutviklingen for øvrig tydeliggjøres. At elevene også selv får prøve seg som artister er et inspirerende og bevisstgjørende ledd i omvisningen. Klassen deles i band, og hver gruppe får både synge inn en låt i studio og designe sitt eget platecover. Både sang og platecover kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter omvisningen.

Varighet 120 minutter

 

MUSIKK I ENDRING
Teknologiske nyvinninger har til enhver tid hatt stor betydning for populærmusikken  - helt fra man for første gang klarte å ta opp lyd på 1870-tallet og frem til i dag med musikken tilgjengelig på mobiltelefonen. I teknologiens kjølvann følger nye muligheter, men også utfordringer, og gjennom hele historien kan man se hvordan samtidens teknologi gjenspeiles i det musikalske uttrykket.


Elevene jobber med problemstillinger knyttet til teknologiens påvirkning på hvordan man gjennom historien har kunnet oppleve og skape musikk. Det hele avsluttes med en debatt der elevene delt inn i grupper legger frem argumenter som illustrerer både det mulighetene og utfordringene knyttet til teknologiens påvirkning på musikken. Låta Snufs av Kaveh og Onkel P brukes som et bakteppe og en rød tråd for omvisningen, der vi stiller spørsmål ved at de har samplet en låt av Lalla Carlsen fra 30-tallet. 

Varighet 120 minutter

 

MITT LILLE LAND
Etter tragedien 22. juli 2011 ble Mitt lille land en sang vi tok til oss. Musikken ga trøst på et nivå der ordene ikke strakk til. Populærmusikk har til alle tider samlet folk i glede og sorg, og denne omvisningen gir innblikk i ulike hendelser der musikk har spilt en særlig rolle. Elevene får studere hvordan populærmusikk blir brukt som identitetsmarkør, stemningsregulator og kanal for kritisk ytring.

I rollen som artist skal elevene samtidig diskutere hvordan de selv kan engasjere, provosere eller vekke en særskilt følelse hos sitt publikum. Dette danner grunnlaget for hvordan gruppen velger å tolke og fremføre låten i Popsenterets studioer. Den innspilte sangen kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter besøket. 

Varighet 120 min


Husk! Alle skolebesøk må bookes på forhånd: skole@popsenteret.no
Oppgi ønsket dato, tid, opplegg, varighet, antall elever og klassetrinn i e-posten.
 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Tid: Tirsdag - fredag
Antall: Maks 30 elever pr gruppe / formidler

Pris:
60 min: 1500 kr
90 min: 2250 kr
120 min: 3000 kr

Gratis inngang for Oslo-skoler


* Det er ønskelig at to lærere følger klassen

SKOLEOMVISNING

Klikk for å sende forespørsel om Skoleomvisning

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2018

PÅSKE : 29 mars t.o.m 2 april

MAI: 1, ,10, 17

PINSE: 20. - 21. mai

JUL :  22. - 31. desember

Stengte dager 2019

NYTTÅR: Januar 1. - 3.

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Café Lille Oslo

Tir - fre : kl. 11:00 - 16:00
Lør - søn: kl. 12:00 - 17:00

Barn i følge med voksne under 8 år spiser gratis lørdag/søndag.

 

 

 

 

 


 

 

Hold deg oppdatert med vårt Nyhetsbrev