Videregående

Videregående

Omvisningene varer 60, 90 eller 120 minutter. Se varighet under hvert opplegg. Priser, booking og andre praktiske opplysninger til høyre.

Følgende opplegg tilbys VGS:

EN REISE I MUSIKKHISTORIEN 60 min Gjennom denne omvisningen får elevene innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag.
Les mer her
FORBUDTE LÅTER 60 min I denne omvisningen forteller vi hvordan populærmusikken er og alltid vil være en viktig plattform for ytring. Les mer her
FESTIVAL! FESTIVAL! FESTIVAL! 60 min Vi elsker festivaler – det er det ingen tvil om! Men hva er det med festivaler som fascinerer og engasjerer oss i så stor grad? Les mer her
GJØR DET SJÆL 60 min Do-it-yourself eller gjør-det-sjæl var et av punkens hovedbudskap, på Popsenteret har du muligheten til å leve dette ut.
Les mer her
FUZZ 120 min Hva ville rocken vært uten fuzzgitar? Eller elektronika uten synthen? Gjennom denne omvisningen får  elevene anledning tiil å studere sammenhenger mellom teknikk og musikk. 
Les mer her
HISTORIEN OM OSS 120 min Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag.
Les mer her
MITT LILLE LAND 120 min Populærmusikk har til alle tider samlet folk i glede og sorg, og denne omvisningen gir et innblikk i ulike hendelser der musikk har spilt en særlig rolle. 
Les mer her

EN REISE I MUSIKKHISTORIEN
Gjennom denne omvisningen får elevene innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag. Her settes musikalske høydepunkter i sammenheng med vår kulturhistorie, samfunnsutvikling og medie- og teknologiutvikling. Omvisningen inkluderer en runde i Popsenterets aktuelle temautstilling.

Varighet 60 minutter

 

FORBUDTE LÅTER. - Musikken som fikk autoritetene til å skjelve
Musikk er en kraftfull ytringskanal som har fått autoriteter og okkupasjonsmakter til å skjelve i buksene. I denne omvisningen forteller vi hvordan populærmusikken er og alltif vil være en viktig plattform for ytring. 

1941: Avslutningsnummeret "Det skal lyse igjen over byen" skapte stor begeistring blant de fremmøtte på generalpøven til revyen Fra tid til annen på Chat Noir i Oslo. Denne begeistringen vekket uro hos okkupasjonsmakten, og det statlige sensurorganet Teaterdirektoratet valgte å forby avslutningsnummeret. I dag kjenner vi sangen bedre som Norge i rødt, hvitt og blått. 

1972: Deler av "Jeg fant min frihet" med Inger Lise Rypdal ble sensurert med en avslørende pipelyd fordi teksten i den opprinnelige versjonen inneholdt navnet på datidens finansminister i en negativ sammenheng. 

2012: Pussy Riot stormet Frelseren Kristus-katedralen i Moskva og protesterte mot det tette forholdet mellom Putin og den russisk-ortodokse kike med fraser som "Holy Mary, drive Putin away". For dette ble Pussy Riot dømt til to års fengsel. 

2016: Moddi slapp albumet Unsongs - 12 sanger som på ett eller annet tidspunkt har vært forbudt, sensurert eller undertrykt i ulike deler av verden. I november 2016 fikk Moddi selv også kjenne på hvordan det er å bli underlagt sensur. 

Varighet 60 minutter

 

FESTIVAL! FESTIVAL! FESTIVAL! 

4.447 antall festivalarrangementer i Norge. 20.000 utøvere. 20.000 frivillige jobbet totalt 420 000 timer (240 årsverk!). Ca 690 000 personer stod til sammen for 1,3 millioner festivalbesøk. 2,2 millioner om man inkluderer gratisarrangementer. 
(Tall fra "Norsk festivalstatestikk 2014")

Vi elsker festivaler - det er det ingen tvil om! Men hva er det med festivaler som fascinerer og engasjerer oss i så stor grad? I månedens temaomvisninger gjør vi et dypdykk i dette unike universet, og du får et gjenhør og gjensyn med noen av de mest populære Oslo-festivalene.

Varighet 60 minutter

 

GJØR DET SJÆL
Do-it-yourself eller gjør-det-sjæl var et av punkens hovedbudskap. På Popsenteret har du muligheten til å leve dette ut. Syng inn din versjon av en hit i et av våre lydstudioer. Ta bilde av deg selv med instrumenter og popstjerneklær. Miks låta og design platecoveret på en av våre miksestasjoner. Last ned resultatet fra vår hjemmeside.

Varighet 60 minutter

 

FUZZ
Teknologiske nyvinninger har til enhver tid hatt stor betydning for populærmusikken  - helt fra man for første gang klarte å ta opp lyd på 1870-tallet og frem til i dag med musikken tilgjengelig på mobiltelefonen. I teknologiens kjølvann følger nye muligheter, men også utfordringer, og gjennom hele historien kan man se hvordan samtidens teknologi gjenspeiles i det musikalske uttrykket.


Elevene jobber med problemstillinger knyttet til teknologiens påvirkning på hvordan man opplever og skaper musikk. Det hele avsluttes med at elevene selv får anledning til å studere og eksperimentere med forholdet mellom lyd og teknologi. 

 

Varighet 120 minutter

 

HISTORIEN OM OSS
Gjennom dette opplegget får elevene en innføring i populærmusikkens utvikling fra 1905 og frem til i dag, og sammenhengen mellom musikken og samfunnsutviklingen for øvrig tydeliggjøres. At elevene også selv får prøve seg som artister er et inspirerende og bevisstgjørende ledd i omvisningen. Klassen deles i band, og hver gruppe får både synge inn en låt i studio og designe sitt eget platecover. Både sang og platecover kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter omvisningen.

Varighet 120 minutter


MITT LILLE LAND
Etter tragedien 22. juli 2011 ble Mitt lille land en sang vi tok til oss. Musikken ga trøst på et nivå der ordene ikke strakk til. Populærmusikk har til alle tider samlet folk i glede og sorg, og denne omvisningen gir innblikk i ulike hendelser der musikk har spilt en særlig rolle. Elevene får studere hvordan populærmusikk blir brukt som identitetsmarkør, stemningsregulator og kanal for kritisk ytring.

I rollen som artist skal elevene samtidig diskutere hvordan de selv kan engasjere, provosere eller vekke en særskilt følelse hos sitt publikum. Dette danner grunnlaget for hvordan gruppen velger å tolke og fremføre låten i Popsenterets studioer. Den innspilte sangen kan lastes ned fra Popsenterets hjemmesider etter besøket. 

Varighet 120 minutter


Husk! Alle skolebesøk må bookes på forhånd: skole@popsenteret.no
Oppgi ønsket dato, tid, opplegg, varighet, antall elever og klassetrinn i e-posten.
 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Tid: Tirsdag - fredag
Antall: Maks 30 elever pr gruppe / formidler

Pris:
60 min: 1500 kr
90 min: 2250 kr
120 min: 3000 kr

Gratis inngang for Oslo-skoler


* Det er ønskelig at to lærere følger klassen

SKOLEOMVISNING

Klikk for å sende forespørsel om Skoleomvisning

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2018

PÅSKE : 29 mars t.o.m 2 april

MAI: 1, ,10, 17

PINSE: 20. - 21. mai

JUL :  22. - 31. desember

Stengte dager 2019

NYTTÅR: Januar 1. - 3.

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Café Lille Oslo

Tir - fre : kl. 11:00 - 16:00
Lør - søn: kl. 12:00 - 17:00

Barn i følge med voksne under 8 år spiser gratis lørdag/søndag.

 

 

 

 

 


 

 

Hold deg oppdatert med vårt Nyhetsbrev