Omvisningstilbud

Omvisningstilbud

FUZZ
Teknoloigen som foranderer musikken
60 min Omvisningen utforsker hvordan den teknologiske utviklingen setter spor og lydlige signaturer i populærmusikken.
Les mer her
EN REISE I
MUSIKKHISTORIEN
60 min

Omvisning som tar deg gjennom norsk
populærmusikkhistorie fra 1905 til i dag.
Les mer her


TEMAOMVISNING
 
60 min En times dypdykk i et spennende og aktuelt tema i populærmusikkfeltet.
Les mer her

TILBAKE TIL UNGDOMMEN
- En reise til 50- og 60-tallet
 
60 min En times omvisning med høy mimrefaktor.
Les mer her
TEAMBYGGING
For bedrifter
120 min To timers opplegg med lekne utfordringer,
deltagende opplevelser og samarbeid mot et felles
mål - en popkarriere!
Les mer her
POPSENTER-INTRO 20 min

En kort introduksjon før dere opplever museet på egenhånd. 
Les mer her

POPSENTER-INTRO +  "GJØR DET SJÆL" 90 min En times opplegg med rask introduksjon om
popbransjen før dere ledes gjennom en egen
lynkarriere.
Les mer her
POPSENTER-INTRO
MED QUIZ
90 min En times opplegg med introduksjon og interaktiv Popsenter-quiz.
Les mer her
POPSENTER-INTRO + "GJØR DET SJÆL" + QUIZ 120 min Halvannen times opplegg med introduksjon til Popsenteret, en interaktiv Popsenter-quiz og innspilling av coverlåt i studio.
Les mer her
NOE Å FEIRE? 90 min F.eks. bursdag, jubileum, eller markere en milepæl i bedriften
Halvannen times omvisning med Pop-quiz, studioinnspilling og design av eget platecover.
Les mer her

For bookingforespørsel, klikk her
Ta kontakt for andre spørsmål: formidling@popsenteret.no

 

BABYOMVISNING

Bli med på en reise i populærmusikkens historie og opplev senteret med babyen diin! Museet er fylt av lys og lyder som garantert vekker barnets interesse, samtidig som du får påfyll i småbarnshverdagen. Omvisningen varer i ca. 45 minutter, og er tilpasset foreldre som har med seg de aller minste barna.

Det er babyomvisninger hver torsdag kl. 13.00 gjennom hele året, unntatt i juli, august, siste halvdel av desember, og helligdager. 

 

 

FUZZ - Teknologien som forandrer musikken

Varighet: 60 minutter

Uten den teknologiske revolusjonen de siste hundre årene, ville populærmusikken slik vi kjenner det i dag vært utenkelig! Book omvisning i vår nye og spennende utstilling, og utforsk hvordan den teknisk utvikling og eksperimentering har preget musikken. 

 

 

EN REISE I MUSIKKHISTORIEN
Varighet: 60 minutter

Gjennom denne omvisningen får du innblikk i populærmusikkens utvikling fra 1905 og fram til i dag. Her settes musikalske høydepunkt i sammenheng med vår kulturhistorie, samfunnsutvikling og medie- og teknologiutvikling. Omvisningen inkluderer en runde i Popsenterets aktuelle temautstilling.

Etter omvisningen kan du eventuelt prøve deg som artist i et av våre studioer og lage tilhørende unikt platecover med bilde av deg selv! Last ned din egen låt og platecover og del det hele med venner og familie.

PRAKTISK INFO:

 

TEMAOMVISNING

Varighet: 60 minutter

Temaomvisningene setter populærmusikkbegrepet i en kontekst og vil åpne for diskusjoner og spørsmål ved innhold, funksjon, lyttevaner og konsum. 

Tema vi tilbyr:

  • Mitt lille land
  • Forbudte låter - Ytringsfrihet i norsk musikk
  • Fra voks til web
  • Video killed the radio star

 

Mitt lille land
Musikk har til alle tider samlet folk i glede og sorg og denne omvisningen gir innblikk i ulike hendelser der musikk har spilt en særlig rolle. Musikk kan gi trøst der ord ikke strekker til, holde motet oppe i vanskelige tider, vekke folks engasjement, og mye mye mer.

Forbudte låter - Ytringsfrihet i norsk musikk
Musikk er en kraftfull ytringskanal som har fått autoriteter og okkupasjonsmakter til å skjelve i buksene. I denne omvisningen forteller vi hvordan populærmusikken er og alltid vil være en viktig plattform for ytring.

Fra voks til web
Denne temaomvisningen omhandler utvikling i musikkteknologien - fra voksruller til streaming, hvordan teknologi har påvirket vårt forhold til musikk og hvordan vi lytter til musikk i dag versus tidligere.

Video killed the radio star
Video Killed the Radio Star var den første musikkvideoen som ble vist på MTV for 35 år siden. Hva betyr egentlig den visuelle fremtoningen for artistenes suksess?

 

PRAKTISK INFO:

TILBAKE TIL UNGDOMMEN

- En reise til 50- og 60-tallet
Varighet: 60 minutter

Musikken som treffer deg i ungdomstiden blir værende med deg resten av livet.
På Popsenteret kan du oppleve et gjenhør med ditt livs lydspor fra barndom og ungdomstid. I tillegg kan du høre den siste ukens populærmusikk som dine barnebarn hører på! I Popsenterets historievandring fortelles historien om norsk populærmusikk fra de første kommersielle plateinnspillinger i 1905 og helt frem til i dag. Musikalske høydepunkter settes i sammenheng med vår kulturhistorie, samfunnsutvikling, medie- og teknologiutvikling og veves sammen med dine egne musikalske minner.

Dette er en hyggelig omvisning med høy mimrefaktor! Finn dine favorittartister, utesteder og konserter gjennom tidene og ta en reise i Tidsmaskinrommet! Etter omvisningen kan du prøve deg som artist i et av våre studioer og lage et tilhørende unikt platecover med bilde av deg selv. Både innspilt sang og platecover kan lastes ned fra Popsenterets hjemmeside og deles med venner og familie.

Vi tilbyr også direkte møter med kjente artister på arrangementene Tilbake til ungdommen. Artister vi har hatt besøk av er Karin Krog, Åse Kleveland, Lars Klevstrand, Svein Finjarn, Kjell "Kjaperud" Asperud, og mange flere.

Følg med i kalenderen vår her for fremtidige Tilbake til ungdommen arrangement.

 

PRAKTISK INFO:

 

Les om hvordan det gikk da Grünerløkka seniorsenter deltok på SeniorPop.

 

TEAMBYGGING
Varighet: 120 minutter
For bedrifter

Vi tilbyr et unikt teambyggingskonsept i vårt interaktive opplevelsessenter - en leken omvisning med fokus på populærmusikk, samarbeid og identitet!

Artister har til alle tider skapt en tydelig identitet og tilhørighet gjennom musikken sin. Nå er det deres tur! Gjennom en karriere som popartist - med innspilling av egen hit i senterets lydstudioer, imagebygging og fotosession - vil du og dine kolleger utfordres til å utvikle tydelige bandkonsept med et særegent musikalsk og visuelt uttrykk. I dette popstjerneuniverset står kreativitet, samarbeid og utvikling sentralt.

Her har dere en unik anledning til å bli bedre kjent med personen på nabokontoret i et lekent og inspirerende miljø!

Omvisningen kan inkluderer:
Velkomstdrikk - introduksjon - omvisning med quiz - innspilling av låt - design av cover med foto av bandet

PRAKTISK INFO:

 

POPSENTER-INTRO
Varighet: 20 minutter

Dette er et tilbud for grupper som ønsker en kort introduksjon til Popsenteret og norsk populærmusikkhistorie, før resten av senteret oppleves på egenhånd.

Popsenteret er et innholdsrikt opplevelsesmuseum, så husk å sette av nok tid! Vertene vil være tilgjengelige for spørsmål knyttet til senterets interaktive installasjoner og kan gi veiledning om noen skulle ønske å spille inn egen låt, samt ta tilhørende bandbilde. Både musikken og platecoveret kan lastes ned fra «Min side» på Popsenterets hjemmeside.

PRAKTISK INFO:

 

POPSENTER-INTRO OG "GJØR DET SJÆL"
Varighet: 60 minutter

På denne omvisningen gir våre dyktige formidlere en rask introduksjon til Popsenteret og senterets innhold før dere geleides gjennom en egen lynkarriere i popbransjen. Her får dere prøve dere som artister i våre studioer og lage et tilhørende unikt platecover med bilde av dere selv!

Låt og platecover kan lastes ned fra «Min side» på popsenteret.no - og deles med venner og familie!

PRAKTISK INFO:

 

POPSENTER-INTRO MED QUIZ
Varighet: 60 minutter

I denne omvisningen om populærmusikkhistorie fra 1905 og fram til i dag, sees musikken i sammenheng med teknologisk og medial utvikling, og norsk samfunnsutvikling for øvrig. Etter en rask introduksjon får dere dykke ned i dette spennende materialet ved å gå løs på den interaktive Popsenter-quizen!

Etter omvisningen kan dere eventuelt selv prøve dere som artister i våre studioer, og lage et tilhørende unikt platecover med bilde av dere selv! Låt og platecover kan lastes ned og deles med venner og familie.

PRAKTISK INFO:

 

POPSENTER-INTRO MED "GJØR DET SJÆL" OG QUIZ
Varighet: 90 minutter

I denne omvisningen om populærmusikkens historie fra 1905 og fram til i dag, sees musikken i sammenheng med teknologisk og medial utvikling, og norsk samfunnsutvikling for øvrig. Etter en rask introduksjon får dere dykke ned i dette spennende materialet ved å gå løs på den interaktive Popsenter-quizen!

Til slutt i omvisningen får dere prøve dere som artister i studio. Med veiledning av våre dyktige formidlere synger dere inn en egen versjon av en norsk hit, og lager et tilhørende unikt platecover med bilde av dere selv! Låt og platecover kan lastes ned og deles med venner og familie.

PRAKTISK INFO:

 

POPBURSDAG

OPPLEGG KAN BOOKES:
Torsdag:
   17:00 - 18:30

Lørdag & søndag:
   12:00 - 13:30
   15:00 - 16:30

OMVISNING

Klikk for å sende forespørsel om Omvisning


FACEBOOK

ÅPNINGSTIDER

Tirs / ons / fre: kl. 10:00 - 16:00
Torsdag: kl. 10:00 - 19:00
Lør - søn: kl. 11:00 - 17:00
Mandag: Stengt

Stengte dager 2018

PÅSKE : 29 mars t.o.m 2 april

MAI: 1, ,10, 17

PINSE: 20. - 21. mai

JUL :  22. - 31. desember

Stengte dager 2019

NYTTÅR: Januar 1. - 4.

Utleie/event : Hver dag til 02:00
 

Café Lille Oslo

Tir - fre : kl. 11:00 - 16:00
Lør - søn: kl. 12:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 


 

 

Hold deg oppdatert med vårt Nyhetsbrev