Takk til RITMO

Vi vil takke RITMO senteret for samarbeidet rundt LAB.prat arrangementene denne våren, og så klart alle som tok turen!

Denne våren har vi satt i gang et spennende samarbeid med RITMO senteret ved UiO.
Arrangementsserien LAB.prat har vært spennende, lærerikt og ikke minst gøy!

LAB.prat #1

Vårt første arrangement gikk av stabelen
7. februar med Dr. Dana Swarbrick og bandet hennes Dana & The Monsters.
Dana og bandet ga oss en herlig konsert, og mellom låtene fortalte Dana om forskningen sin på hvordan konserter knytter oss sammen og forskjellene mellom live-, onlinekonserter og opptak på hvo

LAB.prat #2

Onsdag 13. mars fikk vi besøk av professor Bruno Laeng som fortalte oss at i tillegg til ørene lytter vi faktisk også med øynene. Til og med huden og beina lytter vi med!
Bruno tok oss med inn i sitt univers og viste oss eksempler på hvordan det vi ser påvirker det vi hører, samspillet mellom alle sansene våre, og hvordan de av og til kan spille oss et puss.
Han rundet også av med å snakke om det spennende fenomenet synestesi, som gjør at noen mennesker får en klar, visuell oppfatning av farger knyttet til både lyder, noter, bokstaver og mer.

LAB.prat #3 og NM i stillstand

Våren siste LAB.prat gikk av stabelen onsdag 3. april. Her slo vi på stortromma med selve senterlederen på RITMO, professor Alexander Refsum Jensenius.
Han tok med seg en stab fra RITMO og inviterte først til NM i stillstand 2024, hvor hvem som helst kunne delta og vinne 1000kr!
Deltakerne ble utfordret til å stå så stille de kunne i 6 minutter, med og uten musikk. Alle bevegelser ble målt til millimeterpresisjon med bevegelsessensorer. Du kan lese mer om NM i stillstand her.
Senere, under LAB.prat, fortalte han oss om forskning på kroppsrytmer og omgivelsene våre, hvorfor vi beveger oss til musikk, og hvorfor han sto stille i 10 minutter, hver dag, i hele 2023!

Med oss på alle LAB.pratene hadde vi Dr. Kjell Andreas Oddekalv, postdoktor på RITMO og ellers kjent som “Dr. Kjell” fra hiphoporkesteret Sinsenfist. Han har ledet alle samtalene med gjestene våre, invitert med publikum inn i samtalene, vært prøvekanin til vår fornøyelse og vært en god fasilitator for å gjøre all kunnskapen til RITMO tilgjengelig og forståelig for folk flest.

Vi gleder oss til videre samarbeid med RITMO, mer informasjon kommer etter hvert.

Forrige
Forrige

Barnas kulturbryggeri!

Neste
Neste

Barnas kulturbryggeri!